Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés
Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Ausztria gazdag történelmével, lenyűgöző természeti szépségeivel és kulturális örökségével számos különleges helyszínt kínál az utazók számára. Az alábbiakban bemutatunk 15 olyan helyet, amelyek garantáltan még emlékezetesebbé teszik az osztrák kalandot.

  Ausztria nem csak a lenyűgöző Alpokról, a történelmi városokról és a finom ételekről szól. Az ország tele van rejtett gyöngyszemekkel, amelyekről kevesen tudnak, de amelyek egyedivé és emlékezetessé teszik az utazást. Íme 15 érdekes helyszín, amelyeket érdemes felkeresni, ha ausztriában járunk:

Hallstatt:

  Talán a legtöbbet fényképezett meseszép kisváros Hallstatt, ahonnét érdemes felkeresni a helyi sóbányát is, melynek gazdaságát köszönheti az egész környék.Ez a festői kisváros a Hallstätter-tó partján fekszik, és lenyűgöző alpesi tájával híres. A városka történelmi és kulturális értékei, valamint az itt található ősi sóbányák miatt is érdemes felkeresni.



 Bécsi Operaház:

  A bécsi Operaház az osztrák főváros egyik legkiemelkedőbb kulturális jelképe. Az épület csodálatos neobarokk stílusban pompázik, és a város szívében, az Operakörút mentén található. Az Operaház híres világszerte lenyűgöző előadásairól, amelyeknek során a klasszikus és kortárs opera műveit egyaránt bemutatják. Bécsben járva nem szabad kihagyni ezt az ikonikus épületet, amely a zene és a művészet szerelmeseit egyaránt elbűvöl.



 A Schönbrunni kastély:

Bécs egyik  és Ausztria legfontosabb barokk műemléke, amely csodálatos kertekkel a Föld legrégebbi állatkertjével és lenyűgöző belső terekkel rendelkezik. A Habsburg-család nyári rezidenciájaként szolgált,   ma múzeumként és turisztikai látványosságként működik. A kastély 1441 terméből összesen 44 látogatható csoportosan vagy egyénileg audioguide segítségével.



 Innsbruck:

Ez a város a csodálatos alpesi táj közepén fekszik, és a történelmi belvárosa mellett az ott rendezett téli olimpiáról is híres. Innsbruck Tirol fővárosa, és az Alpok egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A városban számos múzeum, kastély és sípálya található, amelyeket érdemes felkeresni.



 Salzburg:

Mozart szülővárosa nemcsak a zeneszerző emlékét őrzi, hanem gyönyörű barokk épületeivel és lenyűgöző várával is vonzza a turistákat. Salzburg  tele van történelmi látnivalókkal, mint például Hohensalzburg vára, a Dóm és a Mirabell-kert. A városban évente megrendezik a Salzburgi Ünnepi Játékokat is.



 Grossglockner-Hochalpenstrasse:

Ez a festői hegycsúcsok között kanyargó panorámás út Ausztria egyik leglenyűgözőbb autóútja, amely a Grossglockner-hegységben vezet.  Páratlan túra-, fotós-  és vezetési  tapasztalatokkal lesz gazdagabb, ha valaki átkel a   Großglockner alpesi panorámaút segítségével az Alpok északi oldaláról a naposabb déli oldalra vagy éppen fordítva.



 Eisriesenwelt

Ausztria egyik legmenőbb látnivalója a hegyekben az Eisriesenwelt Werfen Salzburgtól nem messzire, déli irányban  található. Az Eisriesenwelt Werfen, a világ legnagyobb jégbarlangja.  A több mint 42 km hosszú barlang egészen különleges látványt nyújt nyáron amikror a környéken már elolvadt a hó. A természet által alkotott jégből készült óriások egyaránt  lenyűgözik a fiatalokat és az időseket is. Az Eisriesenwelt Werfen csak 6 hónapon át látogatható  vezetett túrák részeként. A helyi vezető bemutatja a legrejtettebb részleteket és elmeséli a különleges barlang érdekes titkait is.



 Graz óvárosa:

Graz Ausztria második legnagyobb városa, amely a lenyűgöző középkori és barokk épületek, valamint az élénk kulturális élet miatt kedvelt úti cél.A "stájer metropolisz" reneszánsz és barokk épületekkel, a Schloss Eggenberg kastély pedig egyedülálló bolygószobájával büszkélkedhet. Graz óvárosa előkelő helyen szerepel ausztriai nevezetességek listáján. A híres grazi óratorony, a Mura sziget vagy  az Eggenberg-kastély és a Kunsthaus Graz csak néhány híres épület  a számos grazi látnivaló közül, mivel a város Európa legnagyobb középkori óvárosával büszkélkedhet és  az UNESCO Világörökség része is. A számtalan kis sikátor történelmi, festői épület a sok  szeretethető apró részlettel lehetővé teszi, hogy Grazban elmerüljünk egy ábrándos  kis világban.



 Wachau-völgy:

A Duna mintegy 30 kilométer hosszú Melk és Krems an der  Donau közötti szakaszát hívják Wachaunak, mely az UNESCO Világörökség része, és gyönyörű szőlőültetvényeivel, várromokkal  és festői településeivel  vonzza a látogatókat.



 Krimml vízesések:

A Hohen Tauern emzeti Parkban található vízzuhatagok közül érdemes felkeresni  Európa legmagasabb, egyben a világ ötödik legmagasabb vízesését, a Krimml-vízesést, amely 1470 méter magasból, 380 méteren át zúdul a mélybe. A vízesést a Krimmler Ache gleccserből eredő folyó táplálja, melynek vize elérve a völgyet, a Salzach folyóba ömlik. A zuhatag három lépcsőből áll, a felső szakasz 140 méteres, a középső 100, az alsó lépcső pedig szintén 140 méteres.



 Hochosterwitz vár: 

Karintia egyik legszebb nevezetessége a IX. századi eredetű hochosterwitzi a vár. Tizennégy kapuépülete miatt szinte bevehetetlen volt a maga idejében. A vár egy 170 méter magas domb tetején fekszik és már egészen messziről észrevehető. Sokan úgy vélik, hogy nemcsak Ausztria, hanem egész Európa egyik legcsodálatosabb középkori vára.



 Esterházy-kastély, Kismarton:

 Ez a pompás barokk kastély Burgenland tartományban található, és egykor az Esterházy hercegek rezidenciája volt.A kastély jelenleg az Esterházy Magánalapítvány tulajdonában van, és számos rangos zenei és kulturális rendezvény helyszínéül szolgál. A kastély történelme egy 13. századi lovagvárra nyúlik vissza, amelyet többször is átépítettek, valamint kibővítettek. Korábban  Kanizsai család birtokolta,  majd egy birtokcsere révén az Esterházy családhoz került. Előbb Pál, majd Miklós építtette át a mai formájáre. Azóta 300 éven át volt a hercegi család székhelye. Falai között több érdekes kiállítást lehet megtekinteni.



 Wörthi-tó: 

 Mediterrán jellegű klímája igazi üdülő- és fürdőparadicsommá teszi a Wörthi tó környéket. A tó átlagos mélysége 41,9 méter, a víz hőmérséklete ennek ellenére a nyári szezonban elérheti a 28 Celsius fokot is. A 16, 5 km hosszú és 1,7 km széles tó és környéke megannyi szabadidős és sportolási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tóparti településeken sok érdekes látnivalót találni. Télen is érdemes felkeresni a közeli sípályák kedvéért.


Wörthi tó header


 Serfaus: 

A tiroli Serfaus-Fiss-Ladis síterepe egy igazi osztrák turistaparadicsom, ahol nemcsak Európa legkiválóbb sípályái és csodálatos alpesi túraútvonalak  találhatók, hanem egy igazi falusi metró is.  A helyiek 1400 méteres tengerszintfeletti magasságban 4 megállóhellyel korszerű metrót építettek, hogy autómentessé tegyék a közlekedést. A serfausi Dorfbahn 1280 méter hosszúságú,  a világ legkisebb egyben a legmagasabb és legmodernebb metróvonala is.


serfaus metro


Zell am See:

  Ez a festői üdülőhely a Zell-tó partján fekszik, és egész évben számos szabadidős tevékenységet kínál, legyen szó síelésről, túrázásról vagy vitorlázásról. Zell am See település a lenyűgöző Zell-tó keleti partján fekszik, csodálatos alpesi panorámával. Télen sok síző keresi fel, nyáron túrázásra, kerékpározásra, golfozásra és a vízi sportokra is alkalmas. Maga a telpepülés Zell am See bájos városközponttal rendelkezik, ahol üzletek, éttermek és bárok találhatók. Egész éves úti cél, akár téli sportolásra, akár nyári kikapcsolódásra vágyik valaki, nem fog csalódni.


zell am see

   Ez  csupán néhány példa azokra a különleges helyekre Ausztriában, amelyek érdekesebbé és emlékezetesebbé teszik az utazást az Alpesi országban. A gazdag történelem, lenyűgöző természeti szépségek és kulturális látványosságok garantáltan felejthetetlen élményeket nyújtanak minden látogatónak egész éven át.


     Ausztriai utazást tervezel? Kezd itt a szálláshely keresést ! 


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.