Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

   A salzburgi alpesi nyár csábító ajánlat mindazok számára, akik nyaralásuk és kiruccanásaik során szívesen vándorolnak a hegyekben. Sehol sincs annyi alpesi legelő, mint Salzburg tartományban, ahol az ősi és az újonnan épült hütték is a régebbi időkre emlékeztetnek.

  Ma is sok közülük hagyományos módon működik, de a túrázók számára is nyitva áll. Az alpesi legelőkön még mindig kézzel fejik a teheneket, vajat kavarnak, sajtot készítenek, dagasztanak és sütnek. A túrázók éjszakázhatnak az alpesi nyár minőségi védjegyével ellátott hüttékben vagy az alpesi legelők túraútja mentén található hüttékben is.

  Varázslatos időszak, amikor az alpesi hüttékben a téli időszak után újra indul az élet. Az alpesi nyár hivatalosan június közepén kezdődik, de már előtte megjavítják a legelőket körülvevő kerítéseket, rendbe hozzák az ösvényeket, kitakarítják az istállókat és a kunyhókat. A kéményeket kisöprik, a fűszernövény-ágyásokat beültetik. Az állatok nagy részét gyalog hajtják fel az alpesi legelőkre, míg másokat pótkocsikkal és nagy lóerejű traktorokkal kényelmesen szállítják a magasba. Igazi öröm nézni, ahogy az állatok megérkeznek az alpesi legelőkre. Az ember alig hiszi el, hogy milyen fergetegesen galoppoznak még a nyugodt tejelő tehenek is a zöld alpesi legelőn. Igen, a salzburgi alpesi nyár sok munkával jár, de nagyon jó móka is. És értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak itt a nyaralók, a családok és a kirándulók is.


 


Tények és adatok a salzburgi alpesi nyárról

Salzburg tartomány az alpesi legelők földje. Mintegy 1800 alpesi legelőt hasznosítanak itt még ma is mezőgazdaságilag, és a kirándulók jó 500 hagyományos alpesi hüttét látogathatnak. Különösen autentikus alpesi élményt nyújtanak a csak Salzburg tartományban megtalálható mintegy 165 minősített és minőségileg ellenőrzött alpesi hütték. Az alpesi hütték 80 százaléka 60-90 perc alatt gyalogosan elérhető, sok közülük akár babakocsival vagy kényelmes nyári hegyi felvonókkal is megközelíthető. A hóviszonyoktól, az időjárástól és a tengerszint feletti magasságtól függően az alpesi nyár június elején/közepén kezdődik és hagyományosan szeptember 24-én, a Salzburg védőszentjének szentelt Rupert napján ér véget. Az alpesi nyár után a gazdák visszatérnek a völgybe a nyájjal. Ott a nyári hónapokban a tanyák körüli réteken a fű akadálytalanul növekedhetett, és ez a széna képezi a takarmány alapját, amíg az állatok a völgyben telelnek.


 ausztria banner alap


Az alpesi nyár hivatalos megnyitója 2024-ban Großarltalban

A salzburgi alpesi nyár idei hivatalos megnyitóját 2024. június 16-án ünneplik a Großarltal régiójában található Maurach Alm alpesi legelőn. "Hoch die Alm" - ez a mottója a salzburgi Pongau régió zenéjének, konyhájának, kézműves mesterségeinek és hagyományainak megismerésének. Mindemelett a csodálatos alpesi táj látványa tárul elénk. A látogatók bepillntást nyernek a helyi hagyományos kézművesek munkájába, vagy kipróbálhatják magukat az alpesi táncban is. www.almsommer.com

A salzburgi alpesi nyár minőségi védjegye

Az egykori hegyi pásztorok mindennapjaiba a régi időkben nem sok romantika fért a kemény munka mellett. El kellett látni az állatokat, fejni, sajtot készíteni. A régi időkben földbe ásott pincékben érlelték a sajtot és ősszel vitték le a völgybe. A dús füvű lankás réteket kézi erővel kaszálták, és a szénát a völgybe szállították, hogy télire elég takarmány gyűljön össze. A gazdák napjainkban sem ülnek ölbe tett kézzel, ám aki túrázni, bringázni, fotózni jön, megtalálja körükben azt az idillt, amit keres. A vendégváró hütték száma meghaladja az 550-et, közülük mintegy 170 hüttén sárgállik a salzburgi alpesi nyár minőségi védjegye. Ezeket a hüttéket szigorúan ellenőrzik, a vendég több látnivalóra és még színvonalasabb ellátásra számíthat, mint másutt. Ugyanakkor a hütték autentikus jellege megmarad. 

A salzburgi alpesi legelők túraútja

A salzburgi alpesi legelők túraútja (Salzburger Almenweg) az Alpok legszebb távtúra útjai közé tartozik. A 31 szakaszra osztott túraútvonal teljes hossza 350 kilométer, és a salzburgi Pongau 120 alpesi legelőjét érinti. A jól kitáblázott túraút jele a kék encián embléma. A 25 pongaui település mindegyike völgyben fekszik, és tőlük tényleg minden út a magasban fekvő legelőkre vezet, sokszor erdőben, üdén csobogó források mentén. Az erdő fái alatt nincs olyan meleg, és ha megszomjaznánk, felüdít a források friss vize. Az alpesi legelők túraútja többek között a Salzburgi Sportvilág (Salzburger Sportwelt) és a Hochkönig üdülőrégió tájain vezet. Tetszés szerint bárhonnan elindulhatunk, és bejárhatjuk a túraút egy-egy szakaszát. Este visszatérhetünk a völgybeli szállásra, de ha kedvünk tartja, eltölthetjük az éjszakát valamelyik hegyi legelő hangulatos hüttéjében is. www.salzburger-almenweg.at


 Alpesi túrázók


Magas-Tauern Panorama Trail - Ausztria legmagasabb hegyei között

A Magas-Tauern Panorama Trail a Magas-Tauern Nemzeti Park üdülőrégióban 17 szakaszon és 275 kilométeren át vezet a Krimmli-vízeséstől Zell am See-n keresztül a Grossarltalban található Hüttschlagig. Az útvonal Közép-Európa legnagyobb természetvédelmi területén vezet keresztül, és csodálatos kilátást nyújt a Magas-Tauernre. Az út mentén olyan természeti látványosságok várnak, mint a Raurisi őserdő vagy a Wasenmoos természeti emlékhely, megtekintésre érdemes nemzeti parki kiállítások, rendezett alpesi falvak és csalogató kirándulóhelyek, a Nemzeti Park látogatói központja Mittersillben, a Zelli-tó vagy a Stubnerkogel függőhídja magasan Bad Gastein felett. A 3-8 órás szakaszok csodálatos panorámájú környezetben vezetnek, 1000 és 2400 méteres tengerszint feletti magasságban. A szakaszok célpontjainál a hegyi felvonó vagy a transzferszolgáltatás igénybevétele, valamint a foglalható csomagszállítás maximális kényelmet biztosít. www.hohetauerntrail.at


A "Green Spirit” egy klímabarát üdülési csomag a vonattal érkezőknek, mely 7 éjszakát tartalmaz reggelivel, minőségileg ellenőrzött partnereknél, 6 kiválasztott, összefüggő szakaszt a Magas-Tauern Panorama Trail vonalán, csomagszállítást, transzfert a érkezéskor és visszautazáskor a legközelebbi vasútállomásra. A csomag 2024. július 10. és szeptember 25. között naponta foglalható 847 eurótól személyenként kétágyas szobában.

Info: Magas-Tauern Nemzeti Park üdülőrégió | Gerlosstraße 18, 5730 Mittersill |

T +43 6562 40939-14 | www.nationalpark.at

„Salzburger Gipfelspiel” – élménytúra a Salzburgi Sportvilág hét legszebb csúcsára

A „Salzburger Gipfelspiel“ játékos élménnyé varázsolja a túrázást. A Salzburgi Sportvilág hét üdülőhelyének mindegyikében meg kell mászni egy hegycsúcsot, amelyeknek megismerhetjük a történetét: Eben-ben a Gerzkopf-ot ("titkok hordozója"), St. Johannban a Hochgründeck-et ("a gyógyító"), Radstadt-ban a Rossbrand-ot ("a felderítő"), a Penkkopf-ot Wagrain-Kleinarl-ban ("a varázsló"), Altenmarkt-Zauchensee-ben a Lackenkogel-t ("az őrző"), a flachau-i Saukarfunktel-t ("a költő") és a Bischofsmütze csúcsát Filzmoos-ban ("a jó királynő"). A jellegzetes kettős csúccsal rendelkező Bischofsmütze az összes többi csúcsról látható, ezért fontos tájékozódási pont a túrázók számára.

"Salzburger Gipfelspiel" üdülési csomag 7 éjszakát tartalmaz a választott kategóriában a Salzburgi Sportvilág hét településének egyikén, Salzburgi Sportvilág vendégkártyát, Gipfelbox túrakönyvvel, túratérképet és egy kis meglepetést. Foglalható 389 euró/főtől kétágyas szobában, 2024. május 30. és szeptember 30. közötti időszakban.

Info: Salzburger Sportwelt | Hauptstraße 159, 5542 Flachau | T +43 6457 2929 | www.salzburgersportwelt.com

 

Hegyi tavak túrája a lungau-i UNESCO bioszféra-rezervátumban

Körülbelül 60 hegyi tó található Salzburgi Lungauban a bioszféra-rezervátumban. Felkutatásuk felér egy kincskereséssel. A hat tavat érintő háromnapos túra pompás erdőkben, vörös- és lucfenyők, cirbolyafenyők közt vezet.

Az üdülési csomag 2024. június közepétől szeptember végéig foglalható 349 euró ártól/fő, kétágyas szobában, 2 éjszaka szállást tartalmaz félpanziós ellátással 3 csillagos szállodában, egy-egy éjszakát a Schliereralm és a Franz-Fischer-Hütte szálláshelyein, 1 lungaui alpesi uzsonnát egy zederhausi hüttében, transzfert a túra előtt és után, túrázási információs csomagot, beleértve a túratérképet és a túravezetőt.

Info: Ferienregion Lungau | Rotkreuzgasse 100, 5582 St. Michael im Lungau | T +43 6477 8988 | www.lungau.at

 prebersee lövészház

BergeSeen Trail Salzkammergutban

2017 óta a BergeSeen Trail összekapcsolja Salzkammergut számos túraútvonalát egy 370 kilométeres hosszútávú túraútvonallá. Ez a túraútvonal 23 klasszikus szakaszból áll, amelyek egy nagy körtúra keretében Gmundenből a Traunsee tó partján a Mondsee tavon és a Wolfgangsee tavon keresztül a Salzburg tartományban található Fuschlsee tóhoz vezetnek, majd onnan a Postalm legelőjén, Bad Ischl-en, a Hallstätter See-n, Tauplitzalmon és Almtalon keresztül vissza a felső-ausztriai kiindulópontra. A 17 alpesi szakasz nagy magasságban halad és kicsit nehezebb: az éjszakák a kijelölt menedékházakban vannak. A regionális szakaszok az Irrsee és az Attersee tavak körül és a Strubklamm-szurdokon keresztül vezetnek.

A "Wald-Alm-See-Wanderung" üdülési csomag 2 éjszakát tartalmaz reggelivel a Fuschlsee régióban, 1 éjszakát reggelivel a Postalmon, 1 hajókirándulást a Wolfgangsee tavon Stroblból St. Gilgenbe, túratérképet, túravezetőt, vizes palackot, túrabotokat, valamint egy túrahátizsákot (25 l), és 440 eurótól foglalható személyenként, kétágyas szobában. Az útvonal áttekintése: Bergerlebnis am Weitwanderweg

Info: Fuschlsee Tourismus GmbH | Dorfplatz 1, 5330 Fuschl am See | T +43 6226 8384 |  www.fuschlseeregion.com

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.